+370 (41) 52-39-25

info@pauc.lt

Papilės g. 3, LT-76196 Šiauliai

Visi esame skirtingi, bet telpame į vieną namą!

2022 m. lapkričio 16 d. Petro Avižonio ugdymo centras minėjo tarptautinę Tolerancijos dieną, kurios simbolis – Tolerancijos NAMAS!

Kiekvienos grupės vaikai ruošė, gamino ir kūrė savo grupės unikalų, pagarbos, gerumo ir supratingumo tolerancijos NAMĄ-bloką. O vėliau visus grupių statinius apjungėme į vieną bendrą, didelį, daugiaaukštį, daugiabutį NAMĄ!  Šis NAMAS – tai mūsų bendruomenės atspindys. Tokiame NAME tikrai gera gyventi!

Organizatoriai: Švietimo pagalbos specialistai.

Arbatą aš geriu – sveikas ir žvalus esu

Lapkritis darželyje – arbatos gėrimo mėnuo. Sveikatos specialistė vedė ugdomąsias pamokėles “Saulės zuikučių” ir “Nykštukų” grupės vaikams „Arbatą aš geriu – sveikas ir žvalus esu“. Šios veiklos tikslas – supažindinti vaikus su arbatos, medaus, citrinos, imbiero sveikatinamuoju poveikiu, natūraliais būdais stiprinti imunitetą šaltuoju metų periodu.

Užsiėmimų metu vaikai susipažino su Lietuvoje augančiomis vaistažolėmis. Vaikai uostė arbatas, jas ragavo, įvertino jų skonį, kvapą, spalvą, patys pasiruošė sau vietą arbatos gėrimui – patiesė servetėles, pastatė lėkštutes su puodeliais.  Vaikai sužinojo, kad arbata, kai būna šalta – sušildo, nuramina, o kai būna karšta – atgaivina, atvėsina.

Sportuojantis koridorius

Ugdymo centras turi koridorius ir jais vaikai eina ne vieną kartą per dieną. Ar pagalvojome, kad galime sportuoti čia ir dabar, koridoriuje? O ir mes, pedagogės siekiame, kad vaikams sportas būtų smagus ir jau tradiciškai dalyvaujame akcijoje „Sportuojantis koridorius“, kurią organizuoja respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA). Akcijos metu visada sulaukiame didelio vaikų džiaugsmo, gerų emocijų ir svarbiausia pabuvimo visiems kartu.

Sporto ir sveikatingumo komanda

Judame šokio ritmu

Tęsiant judrumo savaitę, rugsėjo 20 d. ugdymo centro kieme vyko šventė ,,Juda rankos, juda kojos“. Vaikai smagiai šoko įvairius šokius, judėjo pagal ritmingą muziką, mankštinosi. Nuo jų neatsiliko ir ugdymo centro darbuotojai. Jie taip pat pašoko šokį „Letki“. Visų nuotaika buvo puiki, o džiugios emocijos liejosi per kraštus.

Meninio ugdymo (muzikos) mokytoja Vilma Begonienė

Saugus eismas

Šiaulių Petro Avižonio ugdymo centre rugsėjo 19–20 dienomis  vyko saugumo dienos, kurių tikslas – plėsti ir įtvirtinti vaikų  žinias apie saugų eismą gatvėse ir keliuose, pažinti kelio ženklus, o įvykus nelaimei – kviestis pagalbos.

Su vaikais žiūrėjome filmukus „Policijos bičiulio Amsio patarimai“, aptarėme kaip  svarbu laikytis kelių eismo taisyklių, kaip taisyklingai pereiti gatvę, ką privalo turėti ir žinoti vaikai važiuojantys dviračiais. Pamokėlės metu įgijo praktinių žinių kaip saugiau pereiti gatvę. Už aktyvų dalyvavimą vaikai apdovanoti atšvaitais.

Jordana Kurtinaitienė

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje

Judėk laisviau

2022 m. rugsėjo 16–22 dienomis Petro Avižonio ugdymo centre vyksta renginiai skirti Europos judumo savaitei paminėti „Judėk laisviau“.

Akcija pradėta centriniame miesto parke akcija „Rieda ratai rateliukai“. Visi aktyviai judėjome lauke su dviratukais, paspirtukais, ir kitomis alternatyviomis, aplinkai draugiškomis, transporto priemonėmis, taip paminėdami Tarptautinę dieną be automobilio. Žaidėme mėgstamus judriuosius žaidimus, vaikai dalyvavo dviračių priemonių estafetėse ir figūriniuose važiavimuose. Šios akcijos tikslas skatinti vaikų fizinį aktyvumą, sudominant netradicine veikla, supažindinti su ekologiškomis susisiekimo priemonėmis ir bent vieną dieną išsiversti be automobilio, pasinaudojant tomis transporto priemonėmis, kurios padėtų ne tik saugoti gamtą nuo taršos, bet ir stiprintų mūsų sveikatą.

Organizatoriai: sporto ir sveikatingumo komanda ir visuomenės sveikatos specialistė Jordana

Tradicinis sportinis rytmetys „Mažoji mylia – 2022“

Spalio 4 dieną dalyvavome RIUKKPA inicijuotoje akcijoje „Mažoji mylia – 2022“, skirtai kūno kultūros ir sporto dienai paminėti. Šios akcijos tikslas – skatinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų fizinį aktyvumą, aktyviai leisti laisvalaikį. Akcija vyko miesto centriniame parke, kur vaikai mankštinosi ir bėgo drauge su „vėjeliu“ – 250 metrų. Aršus vėjas ir gera nuotaika padėjo vaikams pasiekti finišą. Visi liko patenkinti ir laimingi, nes finišą pasiekė ne tik mažesnieji, bet ir vyriausieji. Mums joks oras nebaisus, tai užtvirtino vyriausieji😊

Sporto ir sveikatingumo komanda

Judanti klasė

„Obuoliukų“ grupė smagiai sudalyvavo  ir gavo padėką už dalyvavimą iniciatyvoje „Judanti klasė 2022“ bei parodytą ištvermę ir išradingumą.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą http://smlpc.lt/

 

Triukšmo diena „Garsiai! Tyliai… Tyliai… Garsiai!“

Gyvenant intensyvaus gyvenimo ritmu ir labai grasiame pasaulyje, nepaprastai svarbu tampa mokyti vaikus sustoti, įsiklausyti į tai, kas vyksta aplinkui, kaip skamba tyla, kuo skiriasi įvairūs garsai,  koks jų poveikis mūsų sveikatai. Tad balandžio 27 d. buvo organizuotas tylos dienos minėjimas – Triukšmo diena „Garsiai! Tyliai… Tyliai… Garsiai!“

Šiai dienai daug dėmesio skyrė visuomenės sveikatos biuro specialistė Jordana Kurtinaitienė. Buvo vesta pamokėlė apie triukšmo ir tylos suvokimą, žiūrėtas filmukas apie triukšmo žalą žmogui, buvo atlikta meditacija – pirštukų kvėpavimas, vaikams ir grupių pedagogėms ypač patikęs 😊 Vyko diskusija su vaikais „Triukšmo dienai paminėti“, analizuotos knygelės D. Underwood „Tylioji knygelė“, kuri padėjo atsipalaiduoti ir užmigti pietų miego. Ir R. Romanyšin ir A. Lesiv „Garsiai, tyliai, kuždomis“, pateikusi ne tik įvairių garso šaltinių pavyzdžių, bet ir atkreipusi priešmokyklinukų atkreipė dėmesį į garso žymėjimą skaičiais. Taip pat žaistas žaidimas „Tylos karalius“, atsipalaidavimui klausyta gamtos sukurtų garsų: paukštelių čiulbesio, jūros ošimo.

Informaciją parengė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aurelija Leišienė ir Visuomenės sveikatos biuro specialistė Jordana Kurtinaitienė

DRAUGIŠKOJI SEU DRAMBLIADA

2022 m. kovo 14–18 dienomis socialinė pedagogė R. Čekanauskienė kartu su ,,Obuoliukų” grupės ugdytiniais ir ikimokyklinio ugdymo mokytojomis J. Kvietkauskiene ir A. Žvigaitiene bei ,,Pelėdžiukų” grupės ugdytiniais ir mokytojos P. Vasiliauskiene ir I. Tverijoniene dalyvavo draugiškojoje SEU Drambliadoje. Drambliados metu buvo siekiama ugdyti 5 pagrindines socialines emocines kompetencijas: savimonę, savitvardą, socialinį sąmoningumą, tarpusavio santykius, atsakingų sprendimų priėmimą.  Atliekant įvairias užduotis ir žaidžiant žaidimus vaikai mokėsi dalintis, bendrauti ir bendradarbiauti, spręsti problemas, puoselėti draugiškus santykius.

Informaciją parengė socialinė pedagogė R. Čekanauskienė

Atnaujinta: 2022-11-18

PARTNERIAI
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Bitė”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Bitė”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Sigutė”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Sigutė”
Šiaulių lopšelis darželis ,,Žilvitis”
Šiaulių lopšelis darželis ,,Žilvitis”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Gluosnis”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Gluosnis”
Klaipėdos regos ugdymo centras
Klaipėdos regos ugdymo centras
Panevėžio regos centras ,,Linelis”
Panevėžio regos centras ,,Linelis”
Sveikatiada
Sveikatiada
Sveika mokykla
Sveika mokykla
Lietuvos mažųjų žaidynės
Lietuvos mažųjų žaidynės
Elektroninis dienynas
Elektroninis dienynas