+370 (41) 52-39-25

info@pauc.lt

Papilės g. 3, LT-76196 Šiauliai

,,MAŽI IR DIDELI – SPORTUOJAME VISI!”

„Žirniukų“ – „Obuoliukų“ ir „Smalsučių“ – „Pelėdžiukų“ grupės  ugdytiniai dalyvavo respublikiniame  RIUKKPA projekte “Maži ir dideli-sportuojame visi”. Projekto tikslas – stiprinti (skatinti) bendravimą ir bendradarbiavimą tarp skirtingo amžiaus vaikų fizinio ugdymo užsiėmimuose.Iš pradžių lyg ir buvo nedrąsu mažiesiems, bet pradėjus judėti smagu buvo ne tik didesniems, bet ir mažiesiems. Sportuojant netrūko nei judesio, nei juoko ir gerų emocijų😊

Sporto ir sveikatingumo komanda

„PIEMENĖLIŲ  PRAMOGOS“

  „Žirniukų“ grupės ugdytiniai prisijungė prie  RIUKKPA  organizuojamo respublikiniame projekto „Piemenėlių pramogos”. Projekto tikslas: puoselėti etnokultūrą atgaivinant senus piemenėlių žaidimus, lavinti judėjimo įgūdžius.

Susikaupę ir rimti vaikai žaidė žaidimus, panaudodami natūralius medžio pagaliukus ir pintus krepšelius. Netrūko ir juoko, džiugesio ir pamokymų draugams. O ir patys vaikai žiūrėjo  į veidrodžius ir stebėjosi, kaip neįprastai, bet gražiai atrodo. Kaip man patiko žaisti žaidimus; ir man patiko, o aš noriu  ir vėl pakartoti, ir tai tik keletas vaikų minčių iš puikios pramogos, apie kurią vaikai kalbėjo visą vakarą…..

„Žirniukų“ grupės mokytojos  Asta Žvigaitienė ir Ilona Norienė

AKCIJA ,,SPORTUOJANTIS KORIDORIUS -2023”

  Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija ( RIUKKPA) tradiciškai pakvietė dalyvauti akcijoje “Sportuojantis koridorius –  2023”. Spalio 24 d. centre judėjome kitaip, ugdytinių fizinį aktyvumą skatinome neįprastoje aplinkoje, erdvėje- koridoriuje. Ugdytiniai atliko įvairiausias užduotis: šokinėjo, bėgo, ropojo, lindo ir visaip kitaip judėjo. Visi nuo vyriausio iki jauniausio išbandė patį “ilgiausią sportą” .

Sporto ir sveikatingumo komanda

JOGA KARTU

Saulėtą penktadienį Petro Avižonio ugdymo kiemelyje vyko rytinė vaikų mankšta „Joga kartu“.
Vaikai mokėsi atlikti įvairius jogos pratimus, lavino pusiausvyrą, gerino laikyseną, atliko tempimo pratimus bei mokėsi taisyklingai kvėpuoti. Joga kaip fizinė veikla ypatinga tuo, jog joje nėra jokio spaudimo ar konkurencijos, nėra nei laimėtojų, nei pralaimėtojų. Jogos metu išmokstama įtempiant ir atpalaiduojant kūną kartu atpalaiduoti ir mintis bei protą, o tai ypač praverčia įtampos bei streso kupinose situacijose. Jogos užsiėmimai yra puiki priemonė  patirti džiugių akimirkų veikiant kartu su savo draugais.

Informaciją parengė sveikatos specialistė Jordana Kurtinaitienė

ĖJIMAS SU ŠIAURIETIŠKOMIS LAZDOMIS

Birželio pirmomis savaitėmis, Šiaulių Petro Avižonio ugdymo centro ugdytiniams vyko šiaurietiško ėjimo praktiniai užsiėmimai, kuriuos vedė profesionalaus šiaurietiško ėjimo instruktorė, visuomenės sveikatos biuro specialistė Skaidra ir sveikatos specialistė Jordana. Šių užsiėmimų tikslas – supažindinti vaikus, kas yra šiaurietiškas ėjimas, kam skirtos lazdos, kokia jų funkcija.

Daugelis ugdytinių šiaurietiškas lazdas išmėgino pirmą kartą. Tai nėra sudėtingas ėjimas ir yra labai lengvai išmokstamas. Vaikams tai buvo nauja ir netikėta veikla, kurios metu vaikai turėjo susikaupti ir „susidraugauti“ su lazdomis. Vaikai, kartu su sveikatos specialistėmis atliko apšilimo, raumenukų tempimo pratimus, mokėsi taisyklingos šiaurietiško ėjimo technikos. Taip pat vaikai sužinojo, kad šiaurietiškas ėjimas pagerina laikyseną ir eiseną, sumažina sąnarių apkrovimą, pagerina fizinę būklę, lavina koordinaciją, suteikia žvalumo ir pasitikėjimo savimi. Išsiaiškinome, kad pajusti treniruočių naudą, reikėtų vaikščioti su lazdomis kasdien mažiausiai pusę valandos.

Informaciją parengė sveikatos specialistė Jordana Kurtinaitienė

ORIENTAVIMOSI ŽYGIS ,,PARKO LABIRINTAI” 2023

NUOSTATAI: Orientavimosi žygio_nuostatai>>

Surasti šiuos objektus žygiuojant į parką.

„VELYKINIŲ KIŠKUČIŲ ŽAIDYNĖS“

Rid, rid, rid

Margi margučiai,

O čia-čia

Maži vaikučiai.

Po Šv.Velykų, vyresniųjų grupių vaikai rinkosi centriniame miesto parke prie didžiulio margučio. O margučio būta ne bet kokio, o labai išradingo! Margutyje buvo paslėptos užduotys: surasti paslėptus margučius  ir ieškoti pirmųjų pavasario požymių. O tai buvo nelengva, bet džiugu, kad vaikai suskubo atlikti ir puikiai atliko užduotis. Po užduočių rinkosi į koncertinę areną ir smagiai sugrojo „kinderių- barškučių“ orkestre. O mažiausieji ugdymo centro kiemelyje ieškojo, rinko ir vežiojo karučiais nepaprasto dydžio margučius. Šventė pralėkė labai greitai, linksmai, nestigo nei šilumos, nei džiugių emocijų😊

Sporto ir sveikatingumo komanda

DRAUGIŠKOJI SEU DRAMBLIADA

Kovo 13-17 dienomis vyko „Draugiškoji SEU Drambliada 2023“, kurios metu ,,Saulės zuikučių” ir ,,Nykštukų” grupėse buvo atliekamos užduotys skirtos penkioms SEU kompetencijoms ugdyti:

  1. Atsakingų sprendimų priėmimas;
  2. Socialinis sąmoningumas;
  3. Savimonė;
  4. Savitvarda;
  5. Tarpusavio santykiai.

Ugdymo centro vaikai tapto “dramblinėtojais” ir visą savaitę mokėsi, kaip būti darnoje su savimi ir šalia esančiu: buvo pilna įdomių pokalbių, įžvalgų, vienas kito ir savęs pažinimo. Vaikai noriai įsitraukė į siūlomas veiklas: ,,Nykštukai” piešė savo „GERUMO KIBIRĖLĮ“, o ,,Saulės zuikučiai” gamino lapiuko smaližiuko žaisliuką – apyrankę.

ŽIEMOS OLIMPIADA  2023    „OLIMPIADA LIETUVAI“

Saulėtą žiemos dieną organizuota ,,Olimpiada Lietuvai”. Šventinis renginys prasidėjo Tautine giesme, žodžio ,,LIETUVA” sudėliojimu iš geltona, žalia, raudona ir Olimpinės ugnies įžiebimu. Mažieji ugdytiniai ėjo su tautine simbolika aplink ugdymo centrą, mėtė spalvotus kamuoliukus į olimpinius žiedus ir pastatė didžiausią Lietuvos pilį, o pilyje iškėlė Lietuvos trispalvę. Vyriausieji žygiavo nešdami Olimpinę vėliavą ir ugnį į miesto centrinį parką. Parke „Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniai skyrė eilėraštį Lietuvai. Smagiai pašokę, išbandėme žiemos olimpines šakas: ledo ritulį, šiaurietišką ėjimą, akmenslydį ir iš kamuoliukų dėliojome Lietuvos trispalvę ir Olimpinę vėliavą.

Sporto ir sveikatingumo komanda

Žiema – vienas iš gražiausių metų laikų, kuris dovanoja daug teigiamų emocijų vaikams. Šiaulių Petro Avižonio ugdymo centre su įstaigos ugdytiniais buvo kalbama apie traumų pavojų žiemos metu. Mokymų tikslas – išmokyti   vaikus saugaus elgesio žiemos metu. Aptarta kaip pasirūpinti atitinkama apranga ir avalyne žiemos metu, kaip elgtis įlūžus ledui, būti atsargiems slidžioje gatvėje, kaip saugiai pramogauti gamtoje, kodėl ir kam reikalingi atšvaitai tamsoje, neužmiršti sveikai maitintis. Ugdytiniai buvo labai aktyvūs pokalbių metu, jie noriai dalinosi savo patirtimi, uždavinėjo klausimus, pasakojo savo istorijas ir nutikimus.

Sveikatos specialistė Jordana Kurtinaitienė

Atnaujinta: 2023-11-28

PARTNERIAI
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Bitė”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Bitė”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Sigutė”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Sigutė”
Šiaulių lopšelis darželis ,,Žilvitis”
Šiaulių lopšelis darželis ,,Žilvitis”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Gluosnis”
Šiaulių lopšelis-darželis ,,Gluosnis”
Klaipėdos regos ugdymo centras
Klaipėdos regos ugdymo centras
Panevėžio regos centras ,,Linelis”
Panevėžio regos centras ,,Linelis”
Sveikatiada
Sveikatiada
Sveika mokykla
Sveika mokykla
Lietuvos mažųjų žaidynės
Lietuvos mažųjų žaidynės
Elektroninis dienynas
Elektroninis dienynas